Opšti uslovi

POSAO U SLOVAČKOJ USLOVI ZA RADNIKE SA SRPSKIM, CRNOGORSKIM I BOSANSKIM PASOŠEM. PRIMAMO PRIJAVE I SA EU PASOŠIMA


Polasci su iz Banjaluke ispred kancelarija First Trading Agency.
 

Poslovi se obavljaju u prehrambenoj industriji, auto industriji i elektro tv industriji, u fabrikama za proizvodnju i sklapanje delova za LCD televizore, pakovanja sendviča, proizvodnji delova za autoindustriju i proizvodnji i sklapanju nameštaja. Poslovi su manuelnog karaktera i brzo se nauče. Može svako da radi, nije potrebna posebna stručna sprema. Poslovi su nisu fizički teški,većinom u stajaćem položaju.

Period angažovanja radnika je 90 dana, posle toga se vraćate u Bosnu i Hercegovinu, a posle 90 dana provedenih u Bosni i hercegovini možete ponovo da se vratite u Slovačku. Radnici koji imaju dokumenta EU ili slovačka dokumenta (tzv. Krajanski preukaz i pobit ) ne moraju da se vraćaju posle 90 dana. Radnici mogu sami da izvade ova dokumenta u ambasadi Slovačke republike.

Radnicima nudimo radnu opremu, majice, ali poželjno je da radnik ponese svoje radno odelo, patike, i majice.

Preporučujemo da se ponese hrana za prvih 10 dana ( konzerve, gotova jela i slično ) i oko 50 do 100€ za osnovne troškove, s’ tim što treba računati 30-50€ troškove prevoza kada se vraćate kući o svom trošku u slučaju da Vas ne prime na posao, dobijete otkaz ili odustanete samostalno od posla. Potrebno je poneti i svoju posteljinu.

Radnici koji idu u paru mogu da izaberu da rade u istoj ili u različitim fabrikama.

Ako vam uslovi ne odgovaraju, možete da se vratite kući, uz penale koje određuju poslodavci.

Broj radnih sati u toku meseca zavisi od poslodavca, odnosno potreba fabrike, ne od agencije.

Na kojoj radnoj poziciji ćete raditi ne zavisi od agencije već od raspodele u kompaniji i poslovođa.

U slučaju da pređete u drugu agenciju u toku trajanja ugovora, dobijate otkaz, napuštate smeštaj i plaćate kaznu u iznosu od 100€. U slučaju da fabrika prestane sa radom i otpusti radnike, radnicima agencija obezbeđuje prevoz do Srbije o svom trošku. Ukoliko dobijete otkaz svojom krivicom, vraćate se u Srbiju o svom trošku i zato uvek treba imati 30 do 50€ kod sebe.

Za vreme boravka u Slovačkoj pasoš obavezno nositi sa sobom i ne ostavljati ga nikom!

Stojimo Vam na raspolaganju preko naše FB stranice, u slučaju da Vam zatreba neka pomoć.

GODINE: OD 18 DO 50 GODINA

Malu prednost imaju, žene, parovi, momak i djevojka, muž i žena, ili drug i drugarica, ali primamo i pojedinačne prijave.

PREVOZ I OSIGURANJE

Prevoz u Slovačku je besplatan.

Troškove prevoza snosi First Trading Agency. Putuje se autobusima agencije. Pre polaska dobijate polisu putnog i zdravstvenog osiguranja koja važi 90 dana.

Ukupnu cijenu polise plaća First Trading Agency. Razliku plaća agencija. Polisu plaćate prilikom polaska. U slučaju da ste bolesni ili imate neki problem, sve rješavate sa koordinatorima iz agencije i potrebno je da ih o tome obavjestite, odete na posao, javite se koordinatoru kao i ljekaru u fabrici gdje Vam izdaju opravdanje. Troškove liječenja snosi osiguravajuća kuća. Takođe, čim Vam bude bolje treba obavjestiti koordinatora da možete nazad na posao. Na posao idete autobusima agencije i put je besplatan. U slučaju da poslodavac nije zadovoljan kandidatom, kandidat se vraća i sam organizuje i plaća prevoz. U sučaju da veći broj radnika ne prođe info razgovor, postoji mogućnost da se vratite autobusom agencije.

POZNAVANJE JEZIKA

Poželjno je znanje ili razumjevanje slovačkog, mađarskog ili rusinskog jezika, ali nije obavezno. Radnicima koji ne znaju ni jedan od navedenih jezika pomažu prevodioci i kolege i zato je važno da se krećete u krugu ljudi koji znaju jezik.

SMJEŠTAJ I HRANA

Smještaj je besplatan, sobe su dvokrevetne sa toaletom i kupatilom, takođe ima i trokrevenih i četvorokrevetnih soba sa kupatilom i toaletom. U nekim zgradama postoje smještaji sa više kreveta.

Raspoređivanje po zgradama i sobama organizuju koordinatori u Slovačkoj i mi nismo odgovorni za raspored u sobama. Takođe postoje zgrade gde su zajednička kupatila i toaleti. Potrebno je naglasiti koordinatorima pri dolasku da želite da budete dvoje ili troje zajedno u sobi. U slučaju da ne dolazite na posao a koristite smještaj, smještaj će Vam biti naplaćen.

Većina smještaja ima internet, dok u smještajima koji nemaju, možete sebi iznajmiti internet priključak ako želite. Veš mašine postoje u zgradi u kojoj ste smješteni i njeno korišćenje se u nekim zgradama plaća.

Hrana je obezbjeđena u Samsungu (jedan kuvani obrok), dok neki poslodavci daju tzv. stravne listke odnosno bon za hranu za svaki odrađeni dan.

U smještaju imate na raspolaganju zajedničke kuhinje. Hranu spremate sami i zato možete od kuće da ponesete escajg, posuđe i slično kako bi mogli sebi da kuvate i spremate hranu.

PLATA

Satnica iznosi 2,3€. U nekim fabrikama je satnica veća, kao i na pojedinim radnim pozicijama (viljuškaristi npr.). Treba uzeti u obzir da se put u Slovačku ne plaća (košta oko 30 €), takođe smještaj se ne plaća (košta 200 do 300€ mjesečno), put na posao takođe se ne plaća. Plata na kraju mjeseca može iznositi od 500 do 650€ u zavisnosti od poslodavca, firme i posla koji obavljate i broja odrađenih sati. Jedino na šta trošite novac to je hrana koja nije obezbjeđena.

Akontacije u iznosu od 30€ se isplaćuju na nedeljnom nivou. U nekim fabrikama se isplaćuju u iznosu od 60€ na svake dve nedelje. Akontacije uzimate ukoliko želite. Preuzete akontacije se odbijaju od plate.

Ukoliko redovno dolazite na posao, nemate neopravdane izostanke i kazne na kraju mjeseca, poslodavac i agencija Vas mogu nagraditi bonusom 30-150€ koji dobijate na platu.

Radnici sa EU pasošem ili slovačkim dokumentima ako se pokažu dobrim radnicima, postoji mogućnost da poslije 3 do 5 mjeseci imaju veću satnicu, od 3 do 5€. Takođe posle godinu dana poslodavci mogu da traže od nas da preuzmu radnika i ako to dostignete, imate najbolje uslove – plaćen smeštaj i hranu, satnicu od 3 do 5€, veće bonuse i razne druge benefite.

Isplate za prethodni mjesec su od 20. u mjesecu u Slovačkoj a od 27. u Bosni i Hercegovini.

Plate se u Bosni i Hercegovini isplaćuju lično, u našim kancelarijama u Banjoj Luci. Radnicima koji su udaljeni od Banjaluke 100 km i više, novac se može uplatiti PostNetom.

Ako se vratite poslije dan ili dva, ne dobijate isplatu.

USLOVI RADA

U kojoj fabrici će radnik da radi i koji posao zavisi za koju se fabriku konkuriše. Kako biste lakše odabrali u kojoj fabrici želite da radite, na našem sajtu imate detaljne informacije za svaku fabriku koju imamo u ponudi.

Raspored po radnim pozicijama i pogonima obavlja se u samoj fabrici u skladu sa potrebama fabrike. Mogući gradovi: Seređ, Galanta, Trnava, Žilina, Bratislava i drugi.

Radi se u smjenama. U zavisnosti od poslodavca, radi se u dve smjene po 10 ili 12h ili u tri smjene po 8h. Takođe, u nekim fabrikama se radi 6 dana nedeljno uz 1 dan odmora, dok se u nekim radi 2 dana pa 1 dan odmor.

Pauzu u toku radnog vremena određuje poslodavac, ne zavisi od agencije. U toku radnog dana imate veliku pauzu od 30 do 40 min i malu pauzu od 10-15min. Na pauzu se ide u predviđeno vrijeme koje poslodavac odredi. Pauza nije plaćena.


Za naše klijente, obezbjeđujemo selektovanu radnu snagu u skladu sa njihovim individualnim potrebama. Naša baza radnika sadrži više od 10 000 radnih biografija različitih profila. Klijenti First Trading Agency su bosanskohercegovačke, srpske, slovačke i mađarske kompanije koje posluju u različitim industrijskim granama. Najviše radnika imamo u elektro i tv industriji, prehrambenoj industriji, turističkim kompleksima i auto industriji. Sarađujemo sa više od 100 poslodavaca, kojima smo obezbedili više od 8 000 radnika. First Trading Agency može da Vam pomogne u poslovanju Vaše firme na više načina. Pored gore pomenutih usluga pružamo Vam stručnu podršku u IT sektoru, web dizajnu, grafičkom dizajnu, video produkciji, organizovanju velikih događaja - eventa, proslava, poslovnih foruma, organizovanje kastinga i svega ostalog što je potrebno u današnjem modernom poslovanju. Za nama stoji dugogodišnje radno iskustvo. Svoje usluge smo pružali velikom broju domaćih preduzetnika i poslovnih kompanija.


Mi ZNAMO kako i šta je sve potrebno za MODERNO POSLOVANJE!

Popunite online prijavu

ŽELITE DA ZNATE VIŠE O NAMA?


Kontaktirajte nas